fredag 1 juni 2018

Kläppylets Aitu Arra

Kläppylets Aitu Arra föddes i september 2001, bodde i Oslo, men var här några gånger när ägarna var på utlandssemester, så då blev det så att hon fick ha en valpkull här också. Hon och Aurora var goda vänner, och Arra var en duktig mamma ...kände ju igen sej här, jag tror det är viktigt när en tik ska ha valpar borta från sitt vanliga hem.
Arra var på utställning en gång i Mora och fick 1 ukl 1ukk HP, hon har A höfter och är ögonlyst ua och var Prcd-A, fri för prcd-PRA.

Arras mamma Mustalikka var född i Kautokeino i Norge, hennes föräldrar var arbetande renhundar och Mustalikka mönstrades in till rasen, hon har haft två valpkull, och blev både svensk utställningschampion och lydnadschampion!
Arras pappa var Fjällfarmens Cammo, Vides pappa, och hans far Tsahpe och mormor Laisa är också inmönstrade renhundar från Finland och Norge. Så Arra har en intressant stamtavla :o) Cammo var SEuch, NO uch Svensk vinnare 00 och 01, han var också bevakningshund Tjh, och hade lydnadsdiplom i klass l.
Arra var i fin form vid 13 års ålder, har varit frisk och glad under alla år, men somnade in vid 14 års ålder <3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar