fredag 1 juni 2018

Njarga Dalvi "Daino"

Njarga Dalvi "Daino" är son till Lukas och Josefin, och han blev kvar här, han har ett litet hjärtfel, som ej ska vara ärftligt i följe hjärtspecialisten...en följd av en hjärtmuskelinflammation när han var väldigt liten, sa dom vid senaste ultraljudet. Kanske det kom av att hela kullen fick stödmatas första veckorna, då Josefins mjölk tydligen inte var tillräckligt, något som kan bli efter ett kejsarsnitt....
Daino var på ny kontroll av hjärtat i februari 2016, på Solstadens vet klinik i Karlstad, en duktig veterinär som kollade länge och noga, och det visade att förmaken inte har förstorats mycket och att det är ett litet blåsljud, som inte var så lätt att se vad det kom av, han är väldigt pigg och har inga symtom av sitt problem, som tur är :)

Han är en pigg och glad kille, han är lättlärd och snabb som sin mamma :) Han fungerar väl i flocken här, gillar att träna och spåra. Han har varit på utställning ett par gånger, och fick fin kritik och blev bästa valp en gång, andra gången fick han excellent :)

Han har fina A höfter, och har gjort MH tillsammans med 3 av syskonen, Daina, Doaimi och Deaivi, i Örebro våren 2014.

Vide, Miro, Josefin, Balva, Lukas 
Daino
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar