fredag 1 juni 2018

Njarga Siiri

Njarga Siiri, som kallas Siiri, föddes i januari 2003 och blev 14 år gammal <3
Hon bor hos Susanne Ekelund i Järna, och hade en kull,
Njarga J-kullen, i februari 2007. Jessi från kullen flyttade till mamma Siiri.

Siiri är dotter till Aurora , hade smeknamnet Lill-Auris under första valptiden, då hon var mest lik mamma till utseendet.
Hon har följt mamma på andra områden än utseendet också, t ex gjort MH, och hon har Lydnadsdiplom i klass l och klass ll, och har godkänd lägre klass spår ! ( mer än mamma här !!!) Gissa om vi är stolta och glada, stort tack till Sussi som har jobbat så fint med sin Siiri :o) Siiris pappa har det långa namnet Vauhtitassun Meahccemanni, "Snabba tassens skogsman", han kallades "Unni", och var arbetande renhund i Raattama , Finska Lappland, en glad och trevlig hane .

Siiri had A -höfter som alla sina 4 syskon, och var ögonlyst ua i mars 2006. Blodtest gjordes för att kolla status för prcd-PRA hos Optigen i USA, det glada resultatet blev ett A /FRI !! Det innebär att Siiri inte har något prcd-gen, hon ärvde Auroras friska gen, och fick även ett friskt från sin pappa :o)
Kolla gärna på Siiris meriter med mera på SKK hunddata .
Siiri och Sussie tävlade 10.9.06 och det resulterade i att Siiri fick godkänd i lägre spår, med 462,25 poäng o en tredje plats :o)
7.oktober tävlade dom igen, nu i lydnadsklass 2, och det blev ett första pris 182,5 poäng, och dom vann tävlingen vid Södertälje BK !! Heja Siiri o Sussie ! Efter valpkullen tävlade Sussi o Siiri och det resulterade i ett första pris i lydnadsklass 2 :o)
Det innebär att Siiri har en ny titel, LP ll , stort grattis till Siiri med familj.
I Orsa på SLKs utställning fick Siiri cert, se bilder i galleriet, jätteskoj var det :o))

Aurora, Siiri och Josefin, 3 generationer på Njarga


Siiri och syster Sikka "Wilma"
Jessi och mamma Siiri


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar