fredag 1 juni 2018

Njarga Josefin

Njarga Josefin föddes ju här på torpet, och fick stanna kvar, hon är en härlig tik, pigg och glad och lättlärd, barnbarn till Aurora, som hon ligger tillsammans med på bilden över ..Aurora var också en livlig och glad tjej :)

Josefin är ju prcd-fri som pappa Jizo och mamma Siiri. Josefin hd-röntgades i april 08, 14 månader gammal, och har A - höfter, med tillägget utmärkta höfter :o) Hon ögonlystes senast 11.4 .2012, och hade även då fina ögon utan
 anmärkningar !!
Josefin fick sin första valpkull i 2009, pappa till kullen var den inmönstrade renhunden Calmmo i Gällivare, det blev 6 fina valpar, läs mera på C-kullens sida. Sönerna Calmmo och Caviheaddji Runtu har blivit pappa till 5 kullar i Norge, Sverige och Danmark och Finland, och dottern Caana fick fina valpar i 2014 i Danmark på kennel Bierje Lapin.

Hon är också mamma till Njarga D -kullen som föddes 8.december 2012, det blev 7 valpar, men en liten tjej låg på tvären och det blev kejsarsnitt och lilla tiken klarade sej tyvärr inte, men 6 valpar fick följa med hem, 1 tjej och 5 killar :)
 Veterinären fick ta bort Josefins livmoder, då den var i så dåligt skick efteråt, så det var Josefins sista kull.
 Josefin är en väldigt livlig tjej som älskar att träna, kampa med leksaker, spåra och annat skoj :)

Nu är hon 11 år, och fortfarande lekfull som en valp :)
Liten Josefin <3


Lukas och Josefin med Daino och Doaimi-"Frost"Josefin och mormor Aurora

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar